Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Anayasa’sı 7 Nisan 1948 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu nedenle her yıl 7 Nisan Dünya Sağlık Günü olarak, 7-13 Nisan tarihleri arası da Sağlık Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu tarihlerde halk sağlığı ile ilgili bir konu seçilerek, bu konu çerçevesinde tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.
Bu yılki Dünya Sağlık Günü’nün temasının “Tarladan Tabağa Gıda Güvenilirliği” olarak belirlenmiştir. “Ülkeler için gıdaya erişimde toplum sağlığının korunması esas olmalıdır. Bu nedenle ‘Gıda Güvenliği ve Gıda Güvenilirliği’ son yıllarda halk sağlığı açısından önemi giderek artan konulardan biri olmuştur. Gıda güvenilirliği, gıda ürünlerinin tarladan tabağa kadar, üretimin her aşamasında gerekli kontrolleri yapılmış, sağlıklı ve güvenilir biçimde elde edilme süreci olarak tanımlanmaktadır. Bir başka deyişle gıdalarda olabilecek fiziksel, kimyasal, biyolojik ve diğer her türlü zararın bertaraf edilmesi için alınan önlemler bütünüdür. Sağlıklı toplumlar için öncelikle toplumun en küçük yapı taşı olan bireyin sağlıklı olması gerekir. Bireysel olarak sağlığımız korumak için dikkat etmemiz gereken şeyleri bilmemiz ve uygulamamız önemlidir.