Çankaya Belediyesi “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
Ankara- Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, düzenlediği haftalık basın toplantısında Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Engelliler Hizmet Birimi tarafından hazırlanan görsel sunum eşliğinde Çankaya Belediyesi’nin Down Sendromlulara yönelik çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.
Basın toplantısına Çankaya Belediyesi’nin projelerinde yer alan down sendromlu gençler de katıldı.
“NEVROZ’U BARIŞ, ÖZGÜRLÜK VE KARDEŞLİK DUYGULARIYLA KUTLUYORUM…”
Basın toplantısına önceki gün kaybettiğimiz Dr. Ata Soyer’i “halkın sağlık hakkı konusunda kararlı bir mücadele yürüten çok değerli bir aydını, çok değerli bir sağlık emekçisini kaybettik” sözleriyle anarak başlayan başkan Tanık, içinde bulunulan haftanın aynı zamanda Yaşlılar Haftası ve Nevroz’u da içinde barındıran çok dolu bir hafta olduğunu söyledi.
Yaşlılar için önümüzdeki günlerde 100+ Yaş Kulübü adını verdikleri bir sosyal-kültürel tesisin açılışını yapacaklarını hatırlatan Tanık, tüm Asya halkları için değişik anlamlarda ama aynı önemde olan Nevroz’u, barış, özgürlük ve kardeşlik duygularıyla kutluyorum dedi.
ÇANKAYA BELEDİYESİ “ENGELLİ DOSTU”DUR…
Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü içeriğine uygun biçimde bir dizi etkinlikle geçireceklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Tanık, Down Sendromu’nun ne olduğuna ve down sendromlu yurttaşlara nasıl bir yaklaşım içinde olunmasına ilişkin hazırladıkları 5 bin broşürü gün içinde dağıtacaklarını ve yine aynı konuda içeriği down sendromuna ilişkin farkındalık yaratmak olan çok sayıda pankartı da kent merkezinin değişik yerlerine astıklarını belirtti.
Yüksel Caddesi’nde konuyla ilgili bir stant kurulacağını ve Down Sendromlu gençlerin gün içinde sergileyecekleri bir dizi etkinlikle kendilerine fırsat verildiğinde ne kadar başarılı olabileceklerini göstereceklerini ifade eden Tanık, Çankaya Belediyesi’nin bünyesinde yer alan 2 ayrı Çengel Kafe’de ve Çankaya Ahşap Çocuk Oyunları Atölyesi’nde down sendromlu gençlerin hem üretime katıldığını hem de çok sayıda kültürel etkinliğin içinde yer aldığını belirtti.
Down Sendromluların yaşamında eğitimin çok önemli bir rolü bulunduğuna dikkat çeken Tanık, doğumu izleyen ikinci aydan itibaren eğer gerekli şekilde eğitim alırlarsa bu vatandaşlarımızın da başaramayacağı hiçbir şey olmadığını ve Çankaya Belediyesi’nin bu bilinçle down sendromlulara yönelik eğitim ağırlıklı projeler geliştirdiğini kaydetti. Tanık, “Gençlerimiz tiyatrodan folklora, ritim sazlardan ebru sanatına kadar bir dizi alanda çok başarılı çalışmalar yapıyorlar” diye konuştu.
Basın toplantısının ardından Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediyenin projelerinde yer alan down sendromlu gençlerle birlikte objektiflere poz verdi.