Burdur Belediyesi tarafından “Doğru Gıda Sağlıklı Yaşam, Kansere Hayır” konulu konferans düzenlendi.
Burdur Belediyesi tarafından Konferans ve Sergi Salonu’nda “Doğru Gıda Sağlıklı Yaşam, Kansere Hayır” konulu konferans düzenlendi. Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar tarafından verilen konferansta sağlıklı beslenme, kanser konularında bilgiler verildi. Konferansa Burdur Vali Yardımcısı Ali Uysal, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say ve vatandaşlar katıldı.
Gıdalarda bir değişim olduğunu belirten Dizdar, “Uzun ömürlü gıda denen bir şey piyasaya hakim hale geldi. Bu tür uzun ömürlü ürünlerin bozulmadığı için günlük üreten küçük üreticileri baskı altına aldılar. Bu tür firmaların büyük kısmının kapatmak zorunda kaldı. Sadece beslenme alışkanlıklarının değiştirilip gerçek gıdaya erişmek isteğini beyan edersek pek çok olumsuz koşul değişmek zorunda kalacaktır. Toplum olarak hep gıdaların içerisine bir şeyler karıştırıldığını düşünüyoruz. Bugün sosis bile bozulmuyor ama içinde bir katkı yoktur. Süt bozulmuyor içinde katkı yoktur. Katkı olmamasına rağmen nasıl bozulmuyor derseniz, yapılan işlem zaten gıdayı bozuyor. Aslında yediğimiz gıdanın kendi haline bırakıldığında bozulabilir olması gerekiyor. İnsanlar ürünlere bir şey karıştırıldığını sanıyor. Halbuki endüstrinin elinde o kadar güçlü makineler var ki bir şey karıştırılmasına gerek yok. Aşırı fiziksel işlem, büyük sıcaklık, büyük basınçlarla bu zaten sağlanabiliyor. Mesela sütün, yoğurtun ekşimesi lazım ama öyle olmuyor. Yani gıdanın doğal bozulma halinden farklı bir gidişatı söz konusu. Bunun sağlıklı bir vücut için sürdürülebilir olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.