Back

Bursa yeniden ‘Yeşil’ kimliğine kavuştu

Bursa yeniden ‘Yeşil’ kimliğine kavuştu
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında ‘Bursa’nın en büyük kent parkı’ olma özelliği taşıyan Hüdavendigar Kent Parkı, coşkulu bir programla hizmete açıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı iki açılış töreni ve bir gençlik konseri ile kutladı. Restorasyonu tamamlanan Eskişehir Han’ın ardından, Bursa’nın en büyük kent parkı Hüdavendigar Kent Parkı da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Bursalıların hizmetine sunuldu.

Bursa’nın en büyük parkı

Bursa’nın ‘yeşil’ kimliğini yeniden kazanması amacıyla son 6 yılda 2 milyon metrekare yeşil alanı kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın en büyük kent parkı olan Hüdavendigar Kent Parkı’nı da coşkulu bir törenle hizmete açtı. Bir kısmı Osmangazi’de bir kısmı da Nilüfer’in Odunluk bölgesinde kalan ve yaklaşık 510 bin metrekarelik alana sahip olan Hüdavendigar Kent Parkı, dikilen 12 yaşın üzerinde 4 bin ağaç, 4000 lale ve sümbül, 1 milyonun üzerinde çiçek, yüzme havuzu, tenis kortları, spor salonları, spor sahaları, Nilüfer Deresi’nin ıslah edilmesi ve dere üzerine yapılan köprüleri ve göletleri ile adeta yeni bir yaşam alanına dönüştü.

Coşku ‘Sokak Oyunları Şenliği’ ile başladı

Hüdavendigar Kent Parkı’nın açılış töreni coşkusu, Bursa Kent Müzesi tarafından gerçekleştirilen ‘Sokak Oyunları Şenliği’ ile başladı. Bursa’nın tüm ilçelerindeki okullardan gelen yaklaşık bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen şenlik, renkli görüntülere imzasını attı. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, katılımcılara teşekkür belgelerini verdi.

‘Hüdavendigar Kent Parkı’na yoğun ilgi

Bursa’nın en büyük kent parkı ‘Hüdavendigar Kent Parkı’nın resmi açılış törenine ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile AK Parti milletvekilleri İsmet Su ve Hüseyin Şahin’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda vatandaş da katıldı.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı sağlıklı ve modern bir geleceğe taşırken, kenti ‘Yeşil’ kimliğiyle yeniden buluşturmayı ilke edindiklerini de hatırlatarak, “Yeşil Bursa’ya yaklaşık 510 bin metrekarelik alanıyla Hüdavendigar Kent Parkı’nı da kazandırdık. Mevcut kültürparktan 70 bin metrekare daha büyük bir park olan Hüdavendigar Kent Parkı, yeşil alanları, sosyal ve spor aktivite alanlarıyla bölge halkının ve Bursalıların nefes aldığı bir yaşam merkezi olacak” dedi.Projenin Mihraplı Park ile bütünleştirildiğini ifade eden Başkan Altepe, Hüdavendigar Kent Parkı’nın batı bölümünde spor alanları ve tesislerinin bulunduğunu da söyleyerek, “Nilüfer Deresi ve tasarlanan yapay gölet çevresinde seyir ve gezinti alanları, yeme-içme birimleri konumlandırıldı. Faaliyet birimlerinin olduğu yerlerden kontrollü girişler verildi ve tüm parkın kentle bütünleşmesi sağlandı. Otopark alanının da bulunduğu Hüdavendigar Kent Parkı, kapsamlı spor ve dinlence faaliyetlerinin bulunduğu bir mekan olarak bölgeye ayrı bir değer kattı” diye konuştu.

510 bin metrekarelik yaşam merkezi

Hüdavendigar Kent Parkı’nda yaklaşık 200 dekarlık yeşil alanın bulunduğunu belirten Başkan Altepe, 4 km’lik su kenarı gezinti alanı da bulunan parkta açık aktivite ve piknik alanları, gölet, çocuk oyun ve spor alanları, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, meydanlar, dinlenme ve seyir alanları, otopark alanları taşıt, yaya ve servis yolları ile seyir terası ve köprüleri, gözlem kuleleri, ağaçlı meydan, çim alanlar,