Antalya Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek ve haşerelerle mücadele çalışmalarının en önemli dönemi olan larva dönemi için bin kişilik ekip kurdu. Antalya genelinde biyolojik, kimyasal ve kültürel mücadele yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri yaklaşan larva dönemi öncesi hazırlıklarını tamamladı. 19 ilçeye ilaçlama hizmeti verecek Büyükşehir Belediyesi, ekiplerini oluşturdu. Sinekle mücadele kapsamında Antalya merkezinde Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Aksu ve Döşemealtı’nda ilçelerinde 585, Kemer’de 47, Kumluca’da 25, Finike’de 16, Demre’de 12, Kaş’ta 25, Korkuteli’de 7, Elmalı’da 7, Serik’te 48, Manavgat’ta 56, Alanya’da 99, Gazipaşa’da 22, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki’de 9 personel görev yapacak. Toplamda 988 personel ve 129 araç ile sivrisinekle mücadele edilecek.
KARADAN VE DENİZDEN MÜCADELE
Ekipler, kış döneminde larva mücadelesi yaparak, uçkunla mücadele kapsamında üreme alanlarını ilaçlayacak. Karada, durgun sularda sivrisineğe karşı mücadele verilirken, denizden de tekneyle falezlerdeki larvaya karşı ilaçlama yapılacak. Çevre Sağlığı ekipleri, vektörel mücadelenin entegre bir program çerçevesinde biyolojik, kimyasal ve kültürel olarak yürütüyor. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçların kullanıldığı mücadelede, halktan gelen şikayetler de değerlendiriliyor.
VATANDAŞ DA KATKI KOYMALI
Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, vektörel mücadelenin başarıyla yürütülmesinin halkın katılımı sayesinde mümkün olduğunu belirterek, “Küçük bir su birikintisinde bile binlerce larva üreyeceği göz önüne alınırsa küçük kaplarda ve araba lastikleri içerisinde, bina bodrumlarında su birikintisi oluşması önlenmelidir. Foseptik taşkınlarının önlenmesi, foseptik kapaklarının onarılması, kesinlikle açık bırakılmaması ve sulu tarım yapılan bölgelerde önlemler alınması gerekir. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.