Bizi Takip Edin

Üye Belediye Haberleri

“Can Dostlarımızın Her Zaman Yanındayız”

30.01.2018

Her yeni güne başlarken bu şehre duyduğumuz sevgiyle, gönül bağı ile İnegöl’ü her alanda rol model bir kent yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz diyerek Veteriner İşleri Müdürlüğünün 2017 yılı içerisinde ortaya koyduğu faaliyetleri hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seviyor, şehrimizin huzuru ve selameti adına elimizden gelen tüm imkanları seferber ederek bu şehre hizmet ediyoruz. Her canlının kendileri için önemini bilerek, bir canlının canının yanması bize olmuş kabul ederek hizmetlerimizi bu düsturla yapmaya çalışıyoruz. Hayvan dostu bir belediye olarak can dostlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ
Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak 2 veteriner hekim ve 7 yardımcı personel ile tüm gücümüzle can dostlarımız için çözüm odaklı çalışıyoruz diyen Başkan Taban; “Şu an hizmet veren Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezini 29 Aralık 2007 tarihinde hizmete açmıştık. Kurulduğu ilk günden beri hem sokak hayvanlarına hem de sahipleri tarafından terkedilen hayvanlara ev sahipliği yapan binamız, gerek barınak, gerekse aşı ve tedavi noktasında can dostlarımıza hizmet vermekte. İnşallah yakında zamanda da can dostlarımıza daha modern ve konforlu bir mekanda hizmet vereceğiz. 7/24 çalışan Veteriner Müdürlüğümüz; 2017 yılı içerisinde 762 adet Belsis(Belediye Bilgi Sistemi), 27 adet Bimer(Başbakanlık İletişim Merkezi) üzerinden olmak üzere Hayvan Barınağımıza telefon ile gelen şikayetlerle birlikte toplamda 2240 şikayeti ivedi bir şekilde çözüme kavuşturmuştur” şeklinde konuştu.

336 KISIRLAŞTIRMA VE 258 SAHİPLENDİRME
Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde 2017 yılında can dostlarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Taban, “Merkezimizde 336 kedi ve köpek kısırlaştırılarak tüm aşıları yapılmıştır. Can dostlarımıza küpe ve çip takılarak alındıkları ortama bırakılmıştır. 203 köpek ve 55 kedinin sahiplendirildiği merkezimizde bu konuda hayvan sever derneklerimizle özellikle Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği(İDOHA) ile irtibat halindeyiz. Merkezimizde can dostlarımıza ilk müdahale tarzında tedavi ile yumuşak doku ve ortopedi ameliyatları da gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yabani hayvanlara da merkezimiz kucağını açmaktadır. Bu manada şimdiye kadar Leylek, Kartal başta olmak üzere Çakal, Ayı, Su Kuşu vb. yabani hayvanların her türlü tedavisini de gerçekleştirdik. Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya ve Yenişehir ilçesinden getirilen hayvanlara ortopedi operasyonları da yapılmıştır.”

4 EKİM “DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ”
Can dostlarımızı unutmama adına Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde 4 Ekim “Dünya Hayvanları Koruma Günü” etkinliğinin düzenlendiğini belirten Taban, “Bu gün dolayısıyla farklı okullardan gelen öğrenciler barınağımızı ziyaret ettiler. Geleceğimiz olan çocuklarımızın can dostlarımızı daha yakından tanımaları, hayvanlara karşı daha duyarlı olmaları ve onlara karşı sevgilerini daha da arttırmalarını sağlayan bu etkinlik bizler için çok önemli” dedi.

DÜNYA SÜT GÜNÜ ETKİNLİĞİ
21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinliği hakkında da konuşan Taban, “Vitamin deposu, şifa kaynağı sütün ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek ve sütün yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olmasına yönelik olarak her yıl düzenledikleri 21 Mayıs “Dünya Süt Günü” etkinliğini bu sene Sani Konukoğlu Cami önünde gerçekleştirdik. Etkinliğimizde devletimizin ‘Okul Sütü Akıl Küpü’ projesinden hareketle bir “Süt Çeşmesi” kurduk. Gün boyu vatandaşlarımıza ücretsiz süt dağıtımı yaparken, ilçe halkının süt çeşmesine ilgisi de yoğun oldu. Akşama kadar devam eden etkinlikte 500 Litre sütü vatandaşımıza ikram ettik” diye konuştu.

PİSİ BAHÇE KEDİ YAŞAM MERKEZİ
Can dostlarımızın her zaman yanlarında olmak için uğraş veriyoruz vurgusunda bulunan Taban; “Kültür Park içerisinde Sokak kedilerimiz için hazırladığımız ‘Pisi Bahçe Kedi Yaşam Merkezi’nin periyodik bakımları hayırsever vatandaşlarımızla beraber yapıldı. Merkezimiz, sadece sığınma alanı değil rahatça gezip dolaşacakları, oyun oynayabilecekleri yaşam ve oyun parkı olmasıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği de taşımaktadır.”

AKILLI GERİ DÖNÜŞÜM ÜNİTELERİ
“Ayrıca şehrimizin 3 ayrı noktasına yerleştirdiğimiz Akıllı Geri Dönüşüm Üniteleri ile hem sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyaçlarını karşılamayı hem de geri dönüşüme katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

KURBAN KESİM KURSU
Her yıl düzenli olarak Müftülük, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açılan Kurban Kesim Kursunun 2017 yılında da uygulamalı olarak gerçekleştirildiğini belirten Taban; “Teori bilgilendirmeden sonra uygulamanın mezbahada yapıldığı kursu başarı ile tamamlayan 76 kişiye kasaplık eğitim sertifikası verilmiştir. Ayrıca kurban bayramı dolayısıyla İlçemizde kurulan kurban kesim alanlarının kontrolleri de yapılmıştır. Şunu da belirtmek isterim ki Kurban Bayramı sebebiyle hayvan pazarındaki toplamda 850 dişi büyükbaş hayvanların gebelik muayenesi yapılırken 26 dişi büyükbaş hayvanda gebelik tespit edildiğini ve bunun sonucunda gerekli önlemlerin alındığını” ifade etti.

“ÖNCELİĞİMİZ HALK SAĞLIĞI “
Belediye olarak Halk Sağlığının olmazsa olmaz konulardan biri olduğuna vurgu yapan Başkan Taban ; “Bu konuda çok hassas bir şekilde adımlar attığımızı buradan dile getirmek istiyorum. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, Zabıta Müdürlüğümüz ile birlikte fırın, kasap, okul kantinleri, içkili lokanta ve balık tezgâhlarının rutin kontrollerini yapmaktadır. Ayrıca temizlik işleri müdürlüğümüz marifetiyle Hayvan pazarımızın temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin her 15 günde bir yapıldığını buradan özellikle belirtmek isterim” dedi.

CAN DOSTLARIMIZ İÇİN SICACIK BİR YUVA
Can dostlarımıza modern ve konforlu bir mekan olacak Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezini çok yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz diyen Taban, “2016 Aralık ayında temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi Projemizi çok önemsiyoruz. Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimizi doğayla iç içe, yeşillikler içerisinde şehrin kuzey batısında, yeni İnegöl’ün üst kısmında şehri de asla etkilemeyecek bir yerde konuşlandırdık. Merkezimiz Karalar-Halhalca Mahallesi yolu üzerinde 2 etaplı bir proje. Birinci etap 6 bloktan oluşuyor. Toplam 1170 metrekare inşaat alanına sahip alanda; İdari Bina, Hayvan Hastanesi, Köpek Tedavi Ünitesi, Kedi Evi, Yavrulu Hayvan Tedavi Ünitesi ve şehrimizde bazen göze çarpan başıboş atlar için de At Ahırı mevcut. Yaklaşık 38 bin metrekarelik alana sahip merkezimizin bahçe ve çevre düzenlenmesi ile örnek bir proje olacak. İleri bir tarihte yapılması düşünülen ikinci etapta ise; birinci etaba ilave olarak İdari Bina, Köpek Tedavi Ünitesi, Yavrulu Hayvan Tedavi Ünitesi olmak üzere toplamda 680 metrekare alan mevcut olacak. Şunu belirtmek isterim ki Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak yeni yapılan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinin inşaatı için Orman Bakanlığından %40 Hibe alınarak belediyemize 538.400 TL kazandırılmıştır. Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinin şehrimize artı bir değer katacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Taban son olarak; “Hayvan dostu bir Belediye olarak en az insanlar kadar hayvanlarında korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini bilerek çalışmalarımızı aralıksız yürütüyoruz. Bunun yanında Can dostlarımız için İlçe halkımızın daha duyarlı davranmaları noktasında bize yakışan davranışların hassasiyetle yerine getirilmesi gerekliliğini de buradan özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.

Bu Haberi Paylaşın