Çankaya Belediyesi, “Belediyeler İçin Yeni Bir Model Yaratma – Yerel Düzeyde Enerji Verimliliğine Dair Katılımcı Bir Metot Geliştirme” başlıklı projesiyle, uluslararası eğitim ve işbirliği programına dâhil oldu.
Türkiye’den 20 belediyenin başvurduğu programda Çankaya Belediyesi’nin projesi, seçilen iki projeden biri oldu.
İmzaladığı Başkanlar Sözleşmesi’yle (Covenant of Mayors), 2020 yılına kadar ilçedeki karbondioksit salınımını yüzde 25 oranında düşürmeyi taahhüt eden Çankaya Belediyesi, enerji verimliliği konusunda da ciddi hazırlıklar yapıyor.
İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi (ICLD) ile İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği (SALAR) tarafından oluşturulan uluslararası eğitim programına dâhil olan Çankaya Belediyesi, proje hazırlayarak programa başvuran 20 Türk belediyesi arasından kabul edilen iki belediyeden biri oldu.
Geniş uluslararası iletişim ağları kurmayı hedefleyen program, stratejik öneme haiz bilginin ve yerel yönetim çalışanları arasında yeterliliğin artırılması için altı başlıkta eğitim verilmesini öngörüyor. Programın “SymbioCity Yaklaşımıyla Yerel Demokrasinin Etkinleştirilmesi ve Kapsamlı Kentsel Planlama Eğitim Programı” başlığına davet edilen Çankaya Belediyesi, “Belediyeler İçin Yeni Bir Model Yaratma – Yerel Düzeyde Enerji Verimliliğine Dair Katılımcı Bir Metot Geliştirme” projesiyle seçildi.
Müdürlükler Ortak Çalıştı
Çankaya Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan proje, sürdürülebilir kentsel gelişim kavramının öne çıktığı SymbioCity yaklaşımını Çankaya’da uygulamak için atılacak adımları planlıyor. Bu kapsamdaki ilk eğitim, 1-6 Haziran 2015 tarihleri arasında Türkiye, Sırbistan, Makedonya ve Gürcistan’dan seçilmiş belediyelerin katılımıyla, Makedonya’nın Üsküp kentinde gerçekleştirildi.