Bizi Takip Edin

Üye Belediye Haberleri

Derince’de Esnaf Ve Vatandaşlar Atık Toplama Konusunda Bilgilendirildi

01.07.2016

Çevreye ve doğal hayata önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atık toplama konusunda yaptığı çalışmalara devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında ekipler, atıkların değerlendirilmesi konusunda Derince sakinlerini bilgilendirdi.

EKİPMANLAR KONULDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Derince Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü teknik ekiplerince, Derince ilçesindeki 10 mahallenin cadde ve sokaklarında atık, ambalaj atığı, atık pil, bitkisel atık yağ, elektronik atık, cam ambalaj atığı biriktirme konteynerleri kontrol edilerek, ihtiyaç duyulan yerlere gerekli ekipman konuldu.

İŞYERLERİNE DE VERİLDİ

Ekipler ayrıca bölgede faaliyet gösteren işyerlerine de oluşan atıklardan dolayı bilgilendirme gerçekleştirdi. İşyerlerine oluşan evsel katı atıklar haricindeki atıkların mevzuat çerçevesinde toplanması gerektiği hakkında bilgilendirme yapıldı. Üreticilerin bu atıkları ilçenin belli noktalarında bulunan atık toplama konteynerlerine atmaları konusunda bilgilendirildi. Öte yandan işyerlerine atık pil toplama kutuları dağıtıldı.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Yapılan saha çalışması ile vatandaşlar atık toplama konusunda mevzuata uygun bir şekilde bilgilendirildi.

Bu Haberi Paylaşın