Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları ile molozlarla ilgili çalışmalara devam ediyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları ile molozlarla ilgili çalışmalara devam ediyor. Hatay genelinde gelişigüzel bir şekilde yol kenarlarına boş arazilere boşaltılan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları ile molozların önüne geçmeye çalışan Daire Başkanlığı bu kapsamda 21 Ekim günü geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.
Tüm ilçe belediyelerinin müdür düzeyinde temsil edildiği ve Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığında gerçekleşen toplantıya Daire Başkanı Ahmet Dolgun başkanlık etti. Ordu Büyükşehir Belediyesi örneğinin yer aldığı ve bir sunumun gerçekleştirildiği toplantı da ilçe belediyelerinin yetki ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirme yapılarak kaçak moloz dökümünün önüne geçme yol ve yöntemleri belirlendi. Kaçak dökümlerin önlenmesi konusunda ilçe belediyelerinin de üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri ile denetimlerin arttırılması gerektiği de ifade edildi.
Hâlihazır da İskenderun yolu üzeri 18.km Arpahan Mahallesinde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı denetim ve sorumluluğunda olan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları depolama sahası ile beraber her ilçede birer döküm ve depolama sahası oluşturulması konusunda çalışmaların başlatılması kararı alındı. Toplantıya katılan ilçe belediye temsilcilerinin kendi yerellerinde kaçak moloz dökümlerinin yaşandığı ve bu dökümler sonucu hem kötü görüntü oluştuğu hem de insan sağlığını tehdit eden manzaralar ortaya çıktığını ifade etmesi sonrası denetimlerin artırılması gerektiği de belirlendi.
Yürütülecek çalışmaların Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile birlikte koordineli bir şekilde yürütülmesini gerektiği ayrıca oluşturulacak döküm ve depolama sahalarının da Daire Başkanlığı kontrol ve denetimi altında olması gerektiği bildirildi. Her ilçede döküm ve depolama sahaları oluşturulduktan sonra hafriyat ve inşaat firmalarının tespit edilerek bu firmaların hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atığı dökümlerini bu sahalara yapmalarını sağlamak ve bu işlemin gerektirdiği yasal prosedürün tamamlanması karara alındı.
Tüm bu çalışmalardan sonra şehir genelinde bu işi yapan araçların uydu takip sistemi aracılığıyla takip edileceğini bildiren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolgun bu şekilde hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kaçak dökümünün tamamen bitirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.