Bizi Takip Edin

Üye Belediye Haberleri

Kök hücre bağışı hayat kurtarır

18.03.2015

BURSA-hemofili

Hemofili ve Talasemi Derneği (Hetader), Kızılay ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘kök hücremle hayat veriyorum, bağışıklıktan korkmuyorum’ ana temalı ‘Kemik iliği (kök hücre) ve Kordan kanı bankacılığı’ paneli düzenlendi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’ndaki programa, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, hastane yöneticileri, başhekimler, belediye yönetici ve hasta yakınları katıldı.
Hetader Kurucu Başkanı Uzm. Dr. Elif Kazancı, Türkök Kök Hücre projesinin Türkiye’de ilk defa bu seminerle start alacağını söyledi. ‘Kök hücremle hayat veriyorum’ sloganını çok önemsediklerini belirten Kazancı, kök hücreyle hastalığından tamamen kurtulmuş çocukların ve annelerin bulunduğunu ifade etti. Tüm çocukların ilik nakliyle kurtulmasını arzuladıklarını ifade eden Kazancı, “Hetader olarak bu hastalıklara dikkat çekmek istiyoruz. Hastanın yaşam kalitesini artırmak adına sosyal sorumluluk projeleri başlattık. ‘Kan kardeşim olur musun?’ projesinin ardından kök hücre projesiyle çalışmaları daha büyük alanlara taşımak istiyoruz. Ankara’daki yeni görevimizle ulusal düzeydeki birçok kuruma ulaştırmak istiyoruz” dedi.

“Kök hücreyi sadece Kızılay almaktadır”
Hetader’in tanıtıcı video gösteriminin ardından konuşan Kızılay Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Uzmanı Ramazan Çiçek ise, çalışmaları Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da sürdürdüklerini hatırlattı. Gönüllü verici merkezinin Heykel Kızılay Kan Merkezi olduğunu ifade eden Çiçek, “Kök hücre vermek isteyen gönüllülerimiz, Heykel’deki Kızılay Kan Merkezi’ne gelerek örnek verebilir. Kök hücreyi de artık sadece Kızılay almaktadır” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. M. Akif Yeşilipek ‘kordon kanı’, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Gülsün Karasu ‘kemik iliği’, Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kök Hücre Koordinasyon Merkezi Proje Yöneticisi Dr. Savaş Koç ise ‘Türkök Kök Hücre çalışmalarının geldiği son durumu’, Talasemi hasta annesi Belkıs Günlük ise yaşadıklarını anlattı.

Bu Haberi Paylaşın