
Türkiye’de iklim değişikliği müdürlüğünü kuran ilk belediyelerden olan Edirne Belediyesi, verdiği eğitimlerle geleceğin teminatı çocuklara farkındalık yaratmaya devam ediyor. Doğaya ve çevreye saygılı bireylerin yetişmesini amaçlayan Edirne Belediyesi İklim Değişikliği Müdürlüğü, son olarak da Gazi Osmanpaşa Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerine geri dönüşümü ve küresel ısınmayı deneylerle anlattı.
Eğitmen Ayhan Nurlu tarafından verilen eğitimde doğal kaynakların aşırı kullanımı ve insan faaliyetlerinden oluşan karbon salınımının küresel ısınmaya nasıl etki ettiğini ve geri dönüşümün çevre için önemine değindi.
Rengini kaybeden mavi deneyi, Fildişi macunu deneyi ve kimyacının kibriti deneyini öğrenciler ile birlikte yapan Eğitmen Ayhan Nurlu, aynı zamanda öğrencilerle küresel ısınmayla mücadelede neler yapılabileceğini tartıştı.
İklim Değişikliği Müdürü Savaş Çerkez da eğitimlerin devam edeceğini belirterek, “Geleceğe nasıl bir dünya bırakacağımız çok önemli. Bu nedenle geleceğimizin teminatı çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak ve küresel ısınmayla mücadele neler yapılabilir konusunda eğitimler düzenliyoruz. Eğitimlerde deneyler de yaparak, çocuklarımızın konuyu daha da iyi anlamasını sağlıyoruz. Çocuklarımızdan aldığımız geri dönüşümler ise çok güzel. Bu konuda eğitimlerimiz devam edecek” dedi.
eioo28lp9mkq1h63cmp7i9tdjyrvo60k7bbi1t6k
jqpck6nvqndlklyvndz1kmjeyjlkxzebmsmincvc
itnuxrjrgnocwnbclj1rigwws32yuqvgyhbuy1vz
mxl8ucscpcxpnzcati37mjyswew7marcmrb5joxj
mdnxxun15eowrgwnvkugljkhvyj5dgozb6s77gax
fo6pcycnbs7ruhggvi5ogeyijfpkkn6ll86mtprg
xa4fajimxp1dkf1p5nvvfjwyspjcah62hg07yy44
Paylaş