Odunpazarı Belediyesi, sağlıklı yaşamın, doğal kaynakların yaşanabilir ve sürdürülebilir şekilde korunması için doğal ve ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde atıkların geri dönüştürülmesine devam ediyor. Bu kapsamda Odunpazarı’nda, Temmuz ve Ekim ayları arasında 3 bin 512 ton ambalaj, 85 ton bitkisel atık ve bin 867 kg atık pil toplandı.
“Kentsel yaşam kalitesi, kentlilik bilinci ve hizmet anlayışıyla Türkiye’deki en iyi geri dönüşüm sistemi olmak” ilkesiyle yola çıkan Odunpazarı Belediyesi, Türkiye’de diğer belediyelerinde örnek aldığı Geri Dönüşüm sisteminde genişlettiği hizmet alanı ile çalışmalarına devam ediyor.
HİZMET ALANI GENİŞLETİLİYOR
21 Mahallede yürütülen atık toplama çalışmalarına Emek Mahallesi’ni de ekleyen Odunpazarı Belediyesi, Gültepe Mahallesi’nde de aparat yerleştirme ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyor.
4 AYDA 3 BİN 512 TON AMBALAJ ATIĞI TOPLANDI
Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Temmuz – Ekim ayları arasında bölge genelinde 3 bin 512 ton ambalaj atığı, 85 ton bitkisel atık yağ, bin 867 kg atık pil ve batarya toplanmıştır. Bu dönemde bölge geneline 389 adet iç mekan kutusu, aparat ve kafes yerleştirildi.
5 AYDA 3 BİN 187 KİŞİYE EĞİTİM
Geri dönüşüm sürecinde farkındalığa önem veren Odunpazarı Belediyesi, ilkokul öğrencilerine yönelik seminerlerde ve sahada yaptığı bilgilendirme çalışmalarıyla 5 aylık süreçte 3 bin 187 kişiyi bilgilendirdi. Bunun yanı sıra okullar arası atık pil toplama kampanyası ve bitkisel atık yağ toplama kampanyası düzenleyerek toplanan atık miktarına göre okullara ve öğrencilere hediyeler vermiştir.
ZARARLI ATIKLAR YOK EDİLDİ
ISO 14001 Çevre Yönetim sistemi kapsamında yürütülen çalışmalarda, Geri Dönüşüm Şantiyelerinde oluşan 3 bin 100kg kontamine ambalaj, bin 800kg atık lastik ve 350kg atık yağ yok edilmek üzere Çevre Lisanslı firmalara gönderilmiştir.